3 خوی 4 |
با اعتباری معادل یک میلیارد ریال
این ساختمان با امضای صلحنامه ای به مدت 10 سال از سوی شورای اسلامی شهر خوی تحویل اداره کل میراث فرهنگی آذربایجان قرار گرفته است تا با مرمت و تغییر کاربری به موزه ای هم شان شهر تاریخی خوی تبدیل شود.
زین العابدین صالح جو شهردار خوی در گفتگوی تلفنی با واحد اطلاع رسانی گفت ساختمان شهرداری خوی با سر در سنگــی و نمای قوسی که به دلیل قرارگرفتن در مرکز شهر از اهمیت فراوانی برخوردار است شامل یک زیرزمین، یک طبقه همکف و دو ورودی است که به تازگی تعمیر و بازسازی و تغییر کاربری آن از سوی میراث فرهنگی خوی آغاز شده است.
به گفته وی با تبدیل این بنای تاریخی به موزه زمینه مساعد بازدید هر چه بهتر از موزه فراهم خواهد شد تا مردم این شهر تاریخی با نمادهای تاریخ، فرهنگ و هنر و هویت خود بیشتر آشنا شوند.
شهر خوی واقع در تقاطع دو راه مهم تجاری تبریز به طرابزون (در ترکیه) و ارومیه به جلفا که قسمتی از ماد قدیم است به گفته شهردار خوی دارای موزه ای کوچک و در غربت متشکل از بخشهای باستان شناسی، مردم شناسی و هنرهای سنتی است که قرار است با انتقال اشیا آن به این بنای تاریخی این شهر دارای موزه ای هم شان قدمت تاریخی اش شود.
صالح جو با اشاره به اینکه تخلیه ساختمانهای اطراف بنا نیز آغاز شده گفت: برآنیم تا محوطه ی این بنای تاریخی نیز ساماندهی شود.
به گزارش واحد اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی کشور، شهر خوی به دلیل قرارگرفتن در کنار جاده معروف ابریشم که شرق و غرب را به هم متصل می کرده در قبل و بعد از اسلام از شهرت فراوانی برخوردار بود و بعد از حمله چنگیز نیز بر سر راههای مهم تجاری قرار داشته است.
این شهر چندین بار در نتیجه وقوع زلزله های مخرب و به روایت تاریخ 22 بار در جنگهای ایران و عثمانی دستخوش ویرانی شده و بار دیگر قد برافراشته و نقش بارز خود را در اقتصاد منطقه ایفا کرده است.
هسته اولیه این شهر در زمان شاه اسماعیل صفوی و در شمال غرب و در زمان شاه عباس صفوی در جوار بازار قدیمی شهر شکل گرفته و بعدها در دوران حکومت دنبلی ها و قاجار گسترش یافته است.
وجود بازار غنی، سراها، کاروانسراهای دوره صفویه دلیلی بر شکوفایی اقتصادی و رونق تجاری این شهر در آن دوران است که از موقعیت ممتاز تجاری برخوردار بوده است.
¤ نویسنده: وجدان بیدار